Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammlever som smörgåsmat

 
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Skär denna fina lever i tunna skivor, som smörgåsmat, på en förrättstallrik eller varför inte som huvudrätt med saltgurka. Ta vara på den klara smakrika lagen, kan användas som buljong, i soppa och sås eller som drickbuljong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa bort grova blodkärl. Den tunna hinnan runt levern kan sitta kvar. Skölj levern i kallt vatten Koka upp lagen. Lägg ner levern i den kokande lagen, skumma väl. Sänk temperaturen och låt levern sjuda i ca 20 minuter. Dra grytan från plattan och låt levern kallna i lagen.
  2. Sila av den fina klara lagen.
  3. Skär tunna skivor. Servera på en knäckemacka med lite saltgurka.
  4. Kan förvaras några dagar i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.