Kryddor bidrar inte bara till att förhöja rättens doft och smak, de gör även rätten mer lättsmält.
Instruktioner
- Lägg riset i en skål, täck med vatten och låt det svälla ca 30 minuter. Skålla och skala tomaterna, ta bort stjälkfästena och tärna dem fint.
- Skär bort ev senor och fett från lammköttet och skär köttet i 2 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en ugnsfast gryta och bryn köttet runtom, ca 5 minuter. Tillsätt löken och bryn 5 minuter under omrörning.
- Krydda med salt, peppar, spiskummin och koriander. Blanda ner tomattärningarna. Stäng av plattan och låt grytan puttra 10 minuter på eftervärmen. Låt riset rinna av i en sil.
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ner ris och buljong i grytan. Tillsätt nejlikor, kardemummakapslar, lagerblad och kanelstänger och blanda väl.
- Lägg på locket och ställ in grytan i ugnen 1 timma. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna utan fett och strö dem över lammpilaffen.
- Kardemumma och spiskummin kan bytas ut mot 1 tsk curry. Istället för lammkött kan man använda kalkonkött. Tillaga då 45 minuter i ugnen.
Publicerat den
27 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar