Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammpilaff med indiska smaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddor bidrar inte bara till att förhöja rättens doft och smak, de gör även rätten mer lättsmält.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg riset i en skål, täck med vatten och låt det svälla ca 30 minuter. Skålla och skala tomaterna, ta bort stjälkfästena och tärna dem fint.
  2. Skär bort ev senor och fett från lammköttet och skär köttet i 2 cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en ugnsfast gryta och bryn köttet runtom, ca 5 minuter. Tillsätt löken och bryn 5 minuter under omrörning.
  3. Krydda med salt, peppar, spiskummin och koriander. Blanda ner tomattärningarna. Stäng av plattan och låt grytan puttra 10 minuter på eftervärmen. Låt riset rinna av i en sil.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ner ris och buljong i grytan. Tillsätt nejlikor, kardemummakapslar, lagerblad och kanelstänger och blanda väl.
  5. Lägg på locket och ställ in grytan i ugnen 1 timma. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna utan fett och strö dem över lammpilaffen.
  6. Kardemumma och spiskummin kan bytas ut mot 1 tsk curry. Istället för lammkött kan man använda kalkonkött. Tillaga då 45 minuter i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.