Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammpita med dillyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I de krispiga pitabröden vilar lammfärs smaksatt med apelsin och kummin. Till det en len yoghurtsås med dilltoner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först dillyoghurten. Blanda yoghurt, dill och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
  2. Gör därefter färsen. Skala och hacka den gula löken. Häll olja i en stekpanna och lägg i färs, lök, apelsinskal, chili och kummin. Blanda och bryn i 6-7 minuter.
  3. Häll kikärterna i ett durkslag. Skölj dem i i kallt vatten och låt rinna av väl. Blanda ner kikärterna i färsen och hetta upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta pitabröden i en brödrost eller stek dem på ett grilljärn på spisen. Skär en ficka i varje bröd och fyll med sallad, färs, rödlök och dillyoghurt. Garnera med apelsinskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.