I de krispiga pitabröden vilar lammfärs smaksatt med apelsin och kummin. Till det en len yoghurtsås med dilltoner.
Instruktioner
- Gör först dillyoghurten. Blanda yoghurt, dill och vitlök i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
- Gör därefter färsen. Skala och hacka den gula löken. Häll olja i en stekpanna och lägg i färs, lök, apelsinskal, chili och kummin. Blanda och bryn i 6-7 minuter.
- Häll kikärterna i ett durkslag. Skölj dem i i kallt vatten och låt rinna av väl. Blanda ner kikärterna i färsen och hetta upp. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta pitabröden i en brödrost eller stek dem på ett grilljärn på spisen. Skär en ficka i varje bröd och fyll med sallad, färs, rödlök och dillyoghurt. Garnera med apelsinskivor.
Publicerat den
8 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar