Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammrostbiff med jordgubbssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nytänkande och annorlunda är denna lätta men festliga rätt! Saftigt lamm som serveras med en fräsch jordgubbssallad, honungsdressing och ett färggrant ärtmos med hasselnötter. Hasselnötterna ger smak och mer knaprighet, men det går naturligtvis bra att utesluta dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp olja i en panna och bryn köttbitarna runtom. Lägg över dem i en ugnsform, salta och peppra och stek dem färdigt i ugnen, 8-12 minuter. Låt dem vila 5 minuter innan de skärs i skivor.
  3. Jordgubbssallad: Bryt salladen i mindre bitar. Skär jordgubbarna i kvartar. Rosta nötterna i en torr stekpanna och salta dem något. Vänd ihop alltsammans med torkade tranbär.
  4. Honungsdressing: Rör ihop alla ingredienser och häll över salladen.
  5. Ärtmos: Kör nötterna i en mixer eller matberedare. Tillsätt ärter, olja, vinäger och salt och blanda väl.
  6. Rosta rågbrödet och lägg ärtmoset ovanpå. Servera till lammrostbiffen och jordgubbssalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.