Marinerat saftigt lammkött, rostad sötpotatis tillsammans med en örtig hummus. Perfekta smakkombinationer i en och samma rätt!
Instruktioner
- Skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar. Blanda marinaden, häll den över köttet och blanda runt. Låt köttet ligga i marinad ca 30 minuter. Trä upp bitarna på 8 grillspett. Grilla och sätt sedan på indirekt värme på grillen eller sätt in dem i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter. Salta och peppra.
- Sätt ugnen på 230 grader, gärna varmluft.
- Tvätta och skär sötpotatisen i ca 3x4 cm stora bitar. Skala löken och skär i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i 3x4 cm stora bitar. Lägg sötpotatisen och löken på en plåt och ringla över oliv- eller rapsolja och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter. Vänd runt allt och lägg i paprika efter halva tiden. Ta ut och strö över flingsalt.
- Mixa kikärter, vitlök, färska örter och tahini. Droppa i oljan och salta och peppra. Tillsätt eventuellt lite citron.
- Lägg upp sötpotatisen och spetten på ett stort fat. Smula över fetaost och färska örter. Servera med oliver och hummus i skålar.
Publicerat den
25 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar