Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammspett med rostad sötpotatis och örthummus

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerat saftigt lammkött, rostad sötpotatis tillsammans med en örtig hummus. Perfekta smakkombinationer i en och samma rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 3x3 cm stora bitar. Blanda marinaden, häll den över köttet och blanda runt. Låt köttet ligga i marinad ca 30 minuter. Trä upp bitarna på 8 grillspett. Grilla och sätt sedan på indirekt värme på grillen eller sätt in dem i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter. Salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 230 grader, gärna varmluft.
  3. Tvätta och skär sötpotatisen i ca 3x4 cm stora bitar. Skala löken och skär i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i 3x4 cm stora bitar. Lägg sötpotatisen och löken på en plåt och ringla över oliv- eller rapsolja och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter. Vänd runt allt och lägg i paprika efter halva tiden. Ta ut och strö över flingsalt.
  4. Mixa kikärter, vitlök, färska örter och tahini. Droppa i oljan och salta och peppra. Tillsätt eventuellt lite citron.
  5. Lägg upp sötpotatisen och spetten på ett stort fat. Smula över fetaost och färska örter. Servera med oliver och hummus i skålar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.