Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammspett souvlaki Lammspett souvlaki
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag har sökt länge efter ett syrligt och Medelhavs inspirerat recept på Souvlaki och detta är min favorit..Jag har alltid uppfattat Souvlaki som lite mer än bara kryddor och det är Yoghurten som gör hela grejen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en marinad av yoghurt, lök,vitlök,olivolja samt kryddor. Trä spetten antingen före eller efter marinering.
  2. Lägg köttet i marinaden och täck ytan med lagerblad. Låt det hela stå över natten eller minst 4 timmar
  3. Ta upp bitarna och trä på spett om du inte gjort det innan. Torka av spetten och grilla helst på öppen eld av kolbädd.
  4. För att få ett bra resultat hemma så bryner jag spetten hårt i en panna, spetten ska vara väl brynta runt om och sedan in i ugnen 5-10 min tills dom är klara.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • LenaLundqvist1982 9 juni 2010

    Det här var precis hur gott som helst!! :)

  • safir74 18 juli 2010

    Jättegott fast jag använde mig utav kycklinginnerfiléer istället. Kommer definitivt att prova detta på lammkött också.

  • zopp 22 april 2011

    Ska lagerbladen krossas o vara kvar vid tillagning eller ska de läggas hela o tas bort dan efter tro? undrar pia som ska prova de här läckra spetten..:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.