Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med pommes boulongere

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Båda formarna sköter sig själva i ugnen mesta delen av tiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör en ficka längs benet och späcka steken med vitlöksklyftor. Gnid in den med salt, peppar, rosmarin och olivolja.
  3. Stek i ugnen på galler tills den når en temperatur på 60 grader. Steken är då rosa inuti.
  4. Pommes boulongere: Bryn lök och vitlök gyllenbruna i smör, smaksätt med socker, salt och peppar.
  5. Lägg potatisen i en eldfast form med höga kanter. Skala löken och dela den i grova bitar. Lägg lök och örter i formen. Slå över öl, vin och buljong, salta och peppra och blanda om.
  6. Stek i ugn, 150 grader i cirka en timme eller tills vätskan är absorberad och potatisen mjuk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 9 december 2012

    Det här var gott. Gjorde kanske inte riktigt som det stod, men nästan.. Jag visste inte riktigt hur du menade. Först skulle jag bryna lök och vitlök sen skulle potatisen i en eldfast form. Då skulle jag klyfta löken. Men jag ser inte att det står lök två gånger. Jag kanske är lite trögfattad..ha ha...Men gott blev det i alla fall..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.