Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med rosmarin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbar lammstek med den klassika kryddningen med rosmarin. Den kalla såsen får syra från yoghurten och perfekt sälta från osten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna.
  3. Häll 2 msk smör-&rapsolja i en långpanna, lägg i köttet och stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del.
  4. Skala och skiva vitlöken, kärna ur paprikan och dela den i bitar. Skiva zucchinin. Lägg grönsakerna runt köttet. Krydda med rosmarin.
  5. Stek i mitten av ugnen tills köttets innertemp är 60°, ca 1 tim.
  6. Låt köttet vila under folie 10-15 min. Mosa osten och blanda med matyoghurt.
  7. Lägg upp grönsakerna på ett stort fat. Skiva köttet och lägg det ovanpå.
  8. Smaksätt ev stekskyn med mera kryddor och häll den över köttet. Strö över rucola. Servera med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.