Underbar lammstek med den klassika kryddningen med rosmarin. Den kalla såsen får syra från yoghurten och perfekt sälta från osten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Salta och peppra köttet.
Bryn det runt om i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna.
- Häll 2 msk smör-&rapsolja i en långpanna, lägg i köttet och stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del.
- Skala och skiva vitlöken, kärna ur paprikan och dela den i bitar. Skiva zucchinin. Lägg grönsakerna runt köttet.
Krydda med rosmarin.
- Stek i mitten av ugnen tills köttets innertemp är 60°, ca 1 tim.
- Låt köttet vila under folie 10-15 min. Mosa osten och blanda med matyoghurt.
- Lägg upp grönsakerna på ett stort fat.
Skiva köttet och lägg det ovanpå.
- Smaksätt ev stekskyn med mera kryddor och häll den över köttet. Strö över rucola. Servera med såsen.
Publicerat den
18 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar