Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk marinerad lammstek

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

En verkligt god lammstek gjord på grekiskt vis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda marinaden i en skål eller kastrull och lägg i lammsteken. Marinera i kylen några timmar eller över natten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Dela vitlöksklyftorna i bitar, skär skåror i lammsteken och stick in vitlöksbitarna. Lägg köttet i en lergryta med lock och sila marinaden. Häll 2 dl av marinaden i lergrytan tillsammans med köttet.
  3. Sätt in i ugnen, ös lite då och då. Efter ca 2-3 timmar är steken färdig, d v s när köttet känns mjukt eller släpper benet om ni använt kött med ben i.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • prinsessan69 13 december 2008

    Den här lammsteken är helt underbar. Mina ungar älska den, och dom är väldigt kinkiga med maten. Den har blivit våran favorit. Tackar.

  • Maahl 16 december 2008

    Mycket gott. Stek till 70 grader och låt steken ligga insvept i aluminiumfolie innan servering.

  • Jessika 16 mars 2009

    Det här receptet blev verkligen jättegott! Tack för en god söndagsmiddag.

  • Mussla 23 mars 2010

    Det låter jätte gott men jag har två frågor: ska ugnen verkligen vara varm när man sätter in lergrytan? Vad passar bäst att servera till lammet, ris eller potatis? Tacksam för snabbt svar :-)

  • Mussla 1 april 2010

    Hej, Är det någon som skulle kunna svara på vad man gör med skyn som blir över i lergrytan. Serverar man den som den är eller reder man den till en sås? Tacksam för snabbt svar, tänkte bjuda min familj på detta till påsk :-)

  • aeppla 1 april 2010

    Spetsa med lite grädde och red av. där finns det mesta av smaken. Trevlig påskmiddag.

  • FAE 3 april 2010

    Fantastiskt recept!! :) Tillagade detta igår och serverade med en grekisk sallad, grekiskt lantbröd och ett gott rödvin till. Helt underbart gott! Lägger upp en bild på härligheten!

  • erba 5 april 2010

    Jag har aldrig lyckats få en så välsmakande lammstek förut. Jag tackar för receptet!

  • kjak3644 8 april 2010

    Väldigt god lammstek med det här receptet. Jag gjorde en sås på skyn tillsammans med grädde. Kanongott.

  • monicadanell 26 november 2011

    efter som jag inte gillar lammkött måste jag prova någongång jätte gott lamm lergryta tänk att jag vågade prova på lammkött kommer att göra om den igen 5 solklara poäng monica

  • farmoringer 22 januari 2012

    Det här blev gott. Gjorde en sås sen på skyn och tillsatte lite gelé i den. Blev supergod middag../ Inger

  • doftliljan 22 november 2012

    WOW säger jag bara! Det är inte ofta de har lamm i affären, men förra veckan hade de en svensk lammstek. Jag tycker om lamm om den är tilllagad rätt, men jag har själv aldrig lagat till lamm. Jag gick hem o gjorde denna marianaden och skivade köttet. Lät ligga en stund tills det var rumstempererat. Fantastiskt gott! Gubben tyckte det var det godaste han någonsin ätit. Han har aldrig smakat lamm..... Supergott Recept!!!!

  • moonlessrat 15 december 2013

    Ha varit medlem rätt många år och detta är första gången jag tar mig tid till att skriva nåt. Mina barn är rätt kinkiga och frugan säga rakt ut att hon hatar lamm, därför var jag rätt nervös när jag bestämde mig för att prova detta. Blev en stor hit och alla rensade tallriken!! Fantastisk!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.