Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med citron, vitlök och kanel

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

För alla som gillar lamm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort ev nät runt lammsteken och gnid steken runtom med en vitlöksklyfta.
  2. Mät upp oljan i en gjutjärnsgryta. Lägg ner lammsteken, skivorna från 2 citroner, vitlök, kanelstång, rosmarin, chilipeppar, salt och peppar. Koka i ugnen i 5 timmar.
  3. Ta ut grytan och ta upp lammsteken. Låt den vila i folie i ca 10 minuter före servering. Skär i tunna skivor och servera med klyftor av en citron.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • dolores 6 juli 2008

    Låter jåttegott, men vilken grad skall ugnen vara på ?

  • imposant 22 december 2009

    hej hej! Funderar på att göra den till jul, så om du läser det här får du gärna skriva ugnstemperatur. Skulle bli väldigt glad! tack tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.