Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskmustmarinerad lammstek med sjömanspotatis

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 dagar 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Liksom alla helgdagar i Italien, har påsk, Pasqua på italienska, dess andel av ritualer och traditioner. Måndagen efter påsk, la Pasquetta är en stor helgdag i hela Italien. Här kommer ett försvenskat recept där lammsteken får en härlig smak av must.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och krydda det på insidan med 3 pressade vitlöksklyftor, svartpeppar, salt och timjan. Bind upp det med hushållssnöre.
  2. Marinad: Blanda must, skivad vitlök, kryddor, fond och soja i en bunke. Lägg köttet i en stor fryspåse och häll på marinaden, marinera 1-2 dygn i kylskåp. Vänd köttet några gånger.
  3. Sätt ugnen på 135°. Ta upp köttet ur marinaden, som sparas, och torka av köttet med hushållspapper. Lägg det i en ugnsfast form och stek köttet i mitten av ugnen i ca 2½ timma. Häll marinaden i en kastrull, koka upp. Sila marinaden genom en finmaskig sil. Sila marinaden ytterligare en gång genom ett melittafilter till en klar buljong.
  4. Skala och skiva potatis, lök och morötter, ej för tunt. Blanda skivorna, ost, persilja, salt och peppar i en bunke så att alla ingredienser fördelas jämt. Häll över i en gryta eller traktörpanna och platta till. Häll på 6 dl marinad och sjud under lock på svag värme ca 20 min.
  5. Ta ut köttet och låt det vila 15 min i folie. Skiva köttet tunt med vass kniv och servera det med sjömanspotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.