Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med gräddsås, rostade sparrispotatis och löktopping

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lammstek med smak av örter, vitlök, citron, oliver och fetaost. Serverad på en potatisbädd och med en topping med lök och örter. Till det en god gräddsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur steken om den inte är benfri. Skär annars upp den. Bred ut köttet. Krydda, bred på örterna, citronskalet, den pressade vitlöken, de delade oliverna och den smulade fetaosten. Rulla ihop steken och bind med ett bomullssnöre så den håller ihop. Bryn i smör runtom . Lägg i en eldfast form, stick i en stektermometer i den tjockaste delen och ställ in i 175 graders ugn till termometern visar 62 grader. Ta ut. Lägg om folie och låt den vila. Häll av skyn. Sila den och blanda med kalvfond, vatten och grädde. Låt koka upp. Smaka av.
  2. Tvätta, dela potatisen på längden och fördela på ett eldfast fat. Salta och häll på lite olja. Rosta i ugnen i 225 grader ca 30 minuter. Hacka lök, vitlök och timjan och blanda med citronsaft och olja
  3. Skär köttet i skivor och lägg över potatisen. Bred över lökhacket och ställ in i 225 grader 5-10 minuter. Servera med en god sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.