Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med rosmarin, parmesantäcke och klyftpotatis

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Be att få lammsteken sågad i drygt 2 cm tjocka skivor. Det här så gott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär potatisen i fyra klyftor vardera.
  3. Blanda ströbröd, parmesanost, persilja och rosmarin i en bunke.
  4. Olja in en långpanna med olivolja. Pressa i vitlöken. Lägg i potatisen. Strö över salt och rör om.
  5. Salta och peppra köttet på båda sidor. Lägg köttet ovanpå potatisen.
  6. Strö brödblandningen över. Ringla över 1/2 dl olivolja.
  7. Ugnsbaka i mitten av ugnen 1-1 1/2 timme. Rör runt efter 1 timme. Sätt på grillen några minuter mot slutet. Passa noga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.