- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Väldigt gott och saftigt lammstek som passar pefekt till grönpeppar sås .
God huvudrätt när man är sugen på något lyxigt eller ska få trevligt besök.
Instruktioner
- Börja med att göra snitt i lammsteken.
Blanda alla ingredienser utom lök ,vitlök och spara 1 msk houng till senare .Smörj in marinaden ordenligt och glöm inte att smörja in i snitten . Fyll sedan vitlök och lök i snitten så att löken täcks av köttet.
Låt sedan stå ca 2 timmar .
- Baka steken i nendre delen av ugnen på 200 grader i cirka 40 min, till den får en fin och knaprig yta.
Täck sedan lammsteken med folie och låt den stå i 1 timme,
Ta ut lammsteken och lägg den på en bricka och häll av köttsaften i en skål . Blanda in den sparade honugen.
- Krydda grönsakerna och lägg dem i samma plåt som lammsteken låg i och ställ in dem i ungnen på 200 grader i 30 min. Tag ut det halv plåten med de halv rostade grönsakarna ,lägg lammsteken över grönsakerna ,pensla lammsteken med köttsaften som du blandade med honungen och ställ sedan i i ugnen igen tills grönsakerna blir färdiga .
Prova genom att sticka in en gaffel ,om den glider in lätt är den färdig .
- Garnera med lite bladpersilja och servera sedan med grönpepparsås eller brunsås .
Publicerat den
1 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar