Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med ugnsgrönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En underbar bjudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bind upp steken. Blanda olivolja och kryddor och klappa in i steken. Stek den i 30 min.
  3. Skala potatisen och skiva de övriga grönsakerna och fördela dem runt steken. Ringla över oljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Sätt in i ugnen och stek i ytterligare 30 minuter eller tills temperaturen visar 62 grader (om man använder köttermometer). Grönsakerna skall också kännas mjuka.
  5. Ta ut fatet, låt steken vila i 10 minuter inlindad i folie. Värm grönsakerna i ugnen.
  6. Skiva tunt. Lägg steken ovanpå grönsakerna.
  7. Servera med viltsås och gele.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.