Lammstek med vitlök, rosmarin, rödvinssky, rostad potatis och gratinerade bönor

Lammstek med vitlök, rosmarin, rödvinssky, rostad potatis och gratinerade bönor. Sås gör vi av skyn och lite rödvin. Gratinerade bönor i grädde och ost är gott till och blir som en extra sås. Potatisgratäng är annars en klassiker till lammstek med rödvinssky. Vintips till lamm är ex. rött Chateau-Neuf-du-Pape, Shiraz från australien eller Syrah från Rhone.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: lammstek
Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Gnid in steken med olivolja. Skala och skär vitlöksklyftorna i smala strimlor. Stick med en vass kniv i steken här och där och peta in vitlöksbitarna. Gnid in med salt, peppar och rosmarin.

Sätt in steken mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme. Om du använder stektermometer ska innertemperaturen visa 65-70°C beroende på om du vill ha den rosa eller genomstekt.

Linda in köttet i smörpapper och låt det ligga och vila ca 30 minuter före servering. Spara på skyn.

Värm en kastrull med sockret i botten tills sockret smälter och är ljusbrunt. Häll i vinet (se upp sockret är varmt) samt skyn samt soja. Låt koka ihop till hälften.

Ugnsrosta den tvättade och torkade potatisen, med olivolja, salt och rosmarinskvistar på i ca 40 minuter i 200°C varm, i en ugnssäker form.

Lägg bönor i en ugnsfast form och häll på grädde, blanda ner en klyfta pressad vitlök, lite salt och vitpeppar. Toppa med ost. Låt få färg i ugnen i 20 minuter (ställ bönorna över potatisen).

Skär upp steken och servera med potatis, rödvinssky och gratinerade bönor. Tomatsallad är också gott till.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Lammstek, Olivolja, Vitlök, Rosmarin, Salvia, torkad av varje sort, Salt, Svartpeppar, potatistillbehör, Potatis, Olivolja, Salt, några färsk rosmarin eller 0 5 tsk torkad, Rödvinssky, skyn, Rödvinbärsgelé, socker, Soja, Bönor, Grädde, Gratängost, Vitlök, Salt, Vitpeppar
Visningar:
5005
Sparat:
81

LIKNANDE RECEPT

Rödvinssky recept
Timjanstekt oxf..
av sajoh69
över 2 månader
Italiensk potat
över 2 månader
Biffstek Wasaho
av Queenie
över 2 månader
Renbiff med lim
över 2 månader
Marinerad fläsk
över 2 månader
Torskrygg med p
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.