Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek på potatisbädd (variant)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

I långpanna eller stort ugnssäkert fat kan man laga hela middagen på en gång. Bonniers kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis och lök, ½ -1 cm tjocka och varva allt längs kanterna på ett smort ugnssäkert fat. Krydda med en del av saltet och nymalen vitpeppar. Blanda resten av saltet med vitpeppar och rosmarin och gnid in köttet med detta. Lägg steken mitt på fatet och stick ev in en köttermometer, (se till att inte komma intill ben). Pensla potatis och kött med smält smör blandat med krossad vitlök och soja. Stek i 175 grader ugnsvärme ca 1 1/4 tim eller till köttet har 70 graders temperatur. Pensla gärna med vitlökssmöret någon gång under stekningen.
  2. Anm. Jag har mycket mer smör, ca 50g och mer soja ca ½ dl. Ofta sätter jag in köttet i ugnen 20-30 min i ugnen innan jag "stuvar" potatis och lök runt om, om köttet inte har rumstemp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.