Jag älskar lamm och Västerbottenost i krämig gratäng...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och skiva rotfrukterna och löken tunt.
- Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Häll över grädden. Grädda i mitten av ugnen, ca 45 minuter.
- Klappa in örterna, salt och peppar i köttet. Bryn det runtom i matfett i en stekpanna på medelvärme ca 8 minuter totalt. När innertemperaturen är 58 grader är köttet rosa inuti. Ta upp köttet ur stekpannan och låt det vila i smörpapper ca 10 minuter.
- Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky.
- Pressa citronsaft över köttet och skär det i centimetertjocka skivor.
- Servera köttet med gratängen, skyn och en krispig grönsallad.
Publicerat den
30 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkligen gott
Tack för ett bra recept!!
Lättlagat o mycket gott! Blev en favorit!