- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Nyttig och lättbakat bröd.
Instruktioner
- Blötlägg vetekross, linfrö och havregryn i 2 dl vatten i 20 minuter.
- Lös jästen i 4 dl vatten (37 grader) och blanda med det blötlagda och resten av ingredienserna.
- Arbeta degen tills den känns smidig, minst 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
- Låt jäsa i bunken under bakduk i ca 30 minuter.
- Ta upp degen på bakbordet och knåda den lätt, forma till två längder och lägg på plåt eller i 2 st 1½-litersformar.
- Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
- Värm ugnen till 250 grader. Pensla bröden med vatten och snitta med tandad kniv.
- Sätt in i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda ca 30 minuter.
- Låt svalna på galler utan bakduk.
Publicerat den
15 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Klippte ned aprikoser istället för vetekross. Kanske det berodde på den torkade frukten som det gick så lite av vetemjölet. Gott blev det och full pott med stjärnor/ kram Ps Penslade det gräddade brödet med sirapsvatten