Krispig granola och krämig glass med svartpeppar är en ovanlig men läcker kombination!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Granola:
Hacka nötter och frön i lagom stora bitar. Blanda alla torra ingredienser på plåten. Värm äppeljuicen och vattnet till 37 grader i en kastrull. Tillsätt honung och olja och häll blandningen över de torra ingredienserna. Pudra kanelen över granolan och sätt plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter. Vänd i blandningen några gånger. Dra över bakplåtspapperet på ett galler och låt granolan svalna.
- Chokladkräm:
Koka upp grädden i en kastrull. Blanda ner den grovhackade chokladen samt vaniljextrakt och rör om tills krämen är slät. Låt den stå i kylen i några timmar, gärna tills nästa dag.
- Vispa krämen lätt före servering till lagom konsistens. Smaksätt vaniljglassen med grovmald svartpeppar efter smak. Servera gärna desserten i glas. Varva granola, vaniljchokladkräm och glass i olika lager och garnera varje dessert med lite granola eller nötter.
- Blir det granola kvar förvaras den bäst i en tätslutande burk.
Publicerat den
5 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar