Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantlig äppelgranola med svartpepparglass och vit vaniljchokladkräm

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Krispig granola och krämig glass med svartpeppar är en ovanlig men läcker kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Granola: Hacka nötter och frön i lagom stora bitar. Blanda alla torra ingredienser på plåten. Värm äppeljuicen och vattnet till 37 grader i en kastrull. Tillsätt honung och olja och häll blandningen över de torra ingredienserna. Pudra kanelen över granolan och sätt plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter. Vänd i blandningen några gånger. Dra över bakplåtspapperet på ett galler och låt granolan svalna.
  3. Chokladkräm: Koka upp grädden i en kastrull. Blanda ner den grovhackade chokladen samt vaniljextrakt och rör om tills krämen är slät. Låt den stå i kylen i några timmar, gärna tills nästa dag.
  4. Vispa krämen lätt före servering till lagom konsistens. Smaksätt vaniljglassen med grovmald svartpeppar efter smak. Servera gärna desserten i glas. Varva granola, vaniljchokladkräm och glass i olika lager och garnera varje dessert med lite granola eller nötter.
  5. Blir det granola kvar förvaras den bäst i en tätslutande burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.