Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lappländsk ärtsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ärtsoppa med fläsk i gillar jag, detta recept är för mig både nytt och låter spännande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj ärtorna. Blötlägg ärtorna i lite vatten över natten.
  2. Slå bort blötläggningsvattnet. Om du har tillgång till torkat renkött skär du det i små bitar och blötlägger tillsammans med ärtorna.
  3. Koka ärtorna i 1½ liter vatten i en och en halv timme. Se till att soppan inte kokar torrt. Späd med vatten om så behövs. Tillsätt grovsaltet.
  4. Bryn renskaven/suovas lätt och lägg den sedan i soppan. Medan det kokar i ungefär 25 minuter skalas potatisen och skärs i bitar. Lägg potatisen i soppan och koka ytterligare ca 10 minuter tills potatisen är kokt.
  5. Avsmaka soppan med salt eller vatten om det behövs.
  6. Tips! Enligt Pär Granlund är en klick pepparrotsgrädde gott i stället för senap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.