Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lapskojs

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

God husmanskost och det är billigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka fläskläggen med lök och morötter, samt 6-7 kryddpepparkorn och lagerbladen i ca 1,5-2 timmar, skumma av i början.
  2. Rensa av köttet och lägg i en matberedare med en del av den kokta löken och 1/2 rå lök samt 1/2 matsked malen kryddpeppar och lite buljong och mixa ner till en smet och blanda ner i moset.
  3. Spä på med lite buljong från kokvattnet (smaka så det inte är för salt).
  4. Gott med rödbetor till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • zonale 25 juni 2008

    Mycket gott och dessutom lättlagat. Full pott!!!!!

  • Gillsan 5 augusti 2008

    Detta kommer man ihåg sen man var liten. Gjorde det förra veckan. Gott som bara den.

  • monicadanell 22 mars 2009

    Hej och tack anders för ett super gott recept jag har bara gjort på salta biten den här blir min favo när jag ska göra lappskojs mvh monica

  • The_mama97mia 14 november 2010

    Gudars så gott, jag kokte mos på potatis, morot och kålrot i spadet från fläsket. Underbart!

  • The_mama97mia 7 januari 2011

    Favorit i repris! Idag körde jag i julskinka istället för lägg. Jättegott men lite saltare än när man kör med läggen. Bra sätt att ta vara på julskinka! Köpte ju här när dom sålde för 20 kr/kg, färdigkokt...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.