Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lapskojs

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Världens bästa snabbmat. Jag älskar den. Detta fick jag ofta när jag var liten och härstammar från min mormor i Norrland. Snabbt och enkelt återanvänder du söndagens stek med sås t ex. Älskad av barn. Passar även mycket små barn. Mättar bra. Serveras med rödbetor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka (ca 15 min, känn med en sticka).
  2. Skär köttet i små tärningar. Värm köttet i såsen.
  3. När potatisen är mjuk häller du av vattnet. Pressa potatisen med en potatispress eller bara lite lätt med elvispen. Häll i den varma såsen med köttet. Vispa till ett flufigt mos. Späd med ev mer sås om moset blir för fast.
  4. Servera direkt med rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Kajenn 23 maj 2009

    Det här måste alla smaka! Det är bara så! Det är så sant, det är "världens bästa snabbmat"! Min pappa, som var den som mest stod för husmanskosten hemma hos oss, mixade ofta ihop detta åt familjen. Han i sin tur lärde sig "tricket" av sin mor och självklart för vi detta vidare! Vi åt detta för någon vecka sedan och många gånger före det. Alla vi som smakat älskar Lapskojs!

  • Birgitta-7 7 januari 2015

    Detta är ju verkligen det rätta receptet på lapskojs, som är en rest rätt med just mos, kött och sås. Allt ihopblandat. Egentligen godare än ursprungsrätten som lämnat rester. Tack för denna påminnelse! Kram!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.