Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Larssons Bowl of Red, Chili

 
  • Serverar: 5-20 portioner
Skriv ut

Bjud in dina vänner på öl och denna "bowl of red" så kommer du garanterat bli kvällens hjälte. Vill ni ha ett vegetariskt alternativ så har jag ett som är snudd på identiskt som detta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa,ärna oxfilén och bryn dem i smör. Tärna paprikorna, hacka lök och vitlök, skär chilin i ringar. Fräs allt i en stor gryta tillsammans det brynta köttet och tomatpurén. Slå i hälften av spriten och tänd på.
  2. Rör ut buljongen i 1 dl vatten kväv elden med lock efter cirka 45 sekunder. Rör ner chilisåsen och buljongen .Slå i farinsockret och rör runt,droppa i liquid smoke och låt puttra på svag värme i cirka 1 timma. Är den för tjock så späd med vatten.
  3. Smaka av med salt, peppar, balsamvinäger och tabasco.
  4. Låt puttra 30 min.
  5. (Glöm för tusan inte att servera ölen och grytan med limeklyftor och färskt nybakt majsbröd. som för övrigt finns bland mina andra recept)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.