Hittade detta recept i Hemmets veckotidning, ett recept som Lasse Holm sponsrat med. Lagade detta idag och den blev väldigt god!mkt god smak på köttfärsen. Skulle viljat ha bechamelsåsen lite tjockare bara. Måste provas!
Instruktioner
- Skala och skär vitlöksklyftorna i rakbladstunna skivor. Fräs dem i olivolja i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala, hacka och tillsätt den gula löken. Låt den svettas med. Tillsätt sambal oelek och vin. Låt det hela bubbla en stund. Häll i köttbuljongen.
- Stek köttfärsen i en annan stekpanna. Tillsätt den i lök och buljongkoket. Tillsätt tomatpuré. tomater, lagerblad och smulad rosmarin. Rör om ordentligt och låt koka ihop i ca 45 min. Späd med vin och vatten efter behag och låt puttra en stund till. Smaka av.
- Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Låt koka ihop under omrörning och låt koka 3-5 min. Smaka av med salt.
- Smörj en stor ugnsfast form och bred ett tunt lager bechamelsås i botten. Täck med lasagneplattor och därefter ett lager köttfärssås och ett lager bechamelsås. Upprepa proceduren och avsluta med lasagneplattor, täck med bechamelsås. Toppa med riven parmesanost.
- Gratinera 15-20 min i mitten av ugnen. klart!
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har du inte fel mängd utav köttfärsen ?
Istället för bechamelsås gör jag alltid ostsås till lasagnen