Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasses lasagne

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Hittade detta recept i Hemmets veckotidning, ett recept som Lasse Holm sponsrat med. Lagade detta idag och den blev väldigt god!mkt god smak på köttfärsen. Skulle viljat ha bechamelsåsen lite tjockare bara. Måste provas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär vitlöksklyftorna i rakbladstunna skivor. Fräs dem i olivolja i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala, hacka och tillsätt den gula löken. Låt den svettas med. Tillsätt sambal oelek och vin. Låt det hela bubbla en stund. Häll i köttbuljongen.
  2. Stek köttfärsen i en annan stekpanna. Tillsätt den i lök och buljongkoket. Tillsätt tomatpuré. tomater, lagerblad och smulad rosmarin. Rör om ordentligt och låt koka ihop i ca 45 min. Späd med vin och vatten efter behag och låt puttra en stund till. Smaka av.
  3. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och smöret. Låt koka ihop under omrörning och låt koka 3-5 min. Smaka av med salt.
  4. Smörj en stor ugnsfast form och bred ett tunt lager bechamelsås i botten. Täck med lasagneplattor och därefter ett lager köttfärssås och ett lager bechamelsås. Upprepa proceduren och avsluta med lasagneplattor, täck med bechamelsås. Toppa med riven parmesanost.
  5. Gratinera 15-20 min i mitten av ugnen. klart!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Razzel 22 juni 2008

    Har du inte fel mängd utav köttfärsen ?

  • Poppie 7 juli 2008

    Istället för bechamelsås gör jag alltid ostsås till lasagnen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.