Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med aubergineplattor och chevréost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att göra lasagne utan lasagneplattor går utmärkt. Använd istället tunt skivad aubergine och resultatet är denomenalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut. Häll upp på ett fat.
  2. Lägg i en klick smör till och bryn färsen några minuter, smaksätt med salt, peppar och basilika. Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater. Låt koka ihop 10 minuter, smaka av med mer kryddor om det behövs.
  3. Skiva auberginen i tunna skivor, 0,5 cm och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form. Häll på hälften av köttsfärssåsen. Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
  4. Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getostöver. Gratinera i ugnen i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.