- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Mastig och smaskig lasagne med kycklingfärs.
Instruktioner
- Köttfärssåsen:
Skala och hacka löken och skala och riv moroten grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smör, lägg i färsen och fräs den gyllenbryn. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna, tillsätt tomatpurén och pressa ner vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Béchamelsås:
Koka upp mjölk i en kastrull. Smält smör i en annan stor kastrull, ta av från värmen, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Sätt tillbaka på värmen och späd med den kokta mjölken, lite i taget och under ständig vispning. Koka upp såsen och låt den koka minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200°. Varva köttfärssås, béchamelsås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Avsluta med béchamelsåsen, strö över ost och grädda i ugn i 45–50 minuter.
Publicerat den
11 april 2013
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har ändrat receptet på flera olika sätt. Jag har separerat på salt och peppar så de står på olika rader. Jag har tagit bort numreringen i beskrivningen av tillvägagångssättet samt skrivit in hur många g krossade tomater man behöver i receptet.