Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och skaldjurslasagne med spenat och tomat

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lasagne med lax, räkor, spenat och vitvinssås till en härlig gratäng. Servera med sallad och ett gott vitt vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i små bitar och koka den tillsammans med den hackade gula löken i 1 minut. Låt laxen svalna i spadet.
  2. Tomatsåsen: Skala och finhacka löken. Fräs lök och pressad vitlök tillsammans med timjan i rapsolja 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, salt, socker och peppar. Låt såsen sjuda på svag värme ca 10 min.
  3. Vit sås: Låt spadet från laxen och löken rinna av. Rör sedan ut mjölet i en del av mjölken. Tillsätt spadet från laxen, mjölken och kaffegrädde samt skaldjursfonden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor. Fräs den i smör tills den mjuknar och får lite färg. Tillsätt spenat och låt steka med ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll lite av den vita såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, tomatsås, spenat och purjoröran, laxen med lökbitarna samt den vita såsen. Översta lagret ska vara plattor och sås. Strö över osten.
  6. Grädda lasagnen i 225 grader mitt i ugnen ca 25 min, tills den fått fin färg. Låt vila 10 min före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.