Instruktioner
Lägg lergrytan i vatten ca 15 minuter (3-litersgryta).
Skala och finhacka löken. Fräs löken i stekpanna några minuter. Tillsätt färsen och låt den fräsa med tills den blivit smulig och börjar få färg. Skala och riv morötterna. Blanda ner morötterna i pannan och tillsätt tomatkross, vatten, chilisås, salt och peppar. Låt puttra under lock ca 10 minuter. Tillsätt creme fraichen och basilika efter smak. Varva den tunna såsen med lasagneplattorna i lergrytan.
Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Låt grytan stå ca 45 minuter. Ta grytan ur ugnen och strö på den rivna osten. Tillaga ytterligare 10-15 minuter utan lock så att lasagnen får fin färg. Strö över lite basilika vid servering. Servera med en grönsallad.
Hej Ullis2. jag har lagat din lergrytelasagne, och den var supergod. Sen har jag lagt in bilder, hoppas du inte misstycker.
Tänker prova ditt recept men använda quornfärs istället./Britt-Marie
Vi tyckte att det här blev fantastiskt gott. Godaste lasagnen vi någonsin har smakat.
Så underbart god! Kommer aldrig att laga någon annan lasange i hela mitt liv! Tack för ett superrecept :D
Ska lasagneplattorna vara färdiglagade innan man lägger ner dem i grytan?? Eller är det meningen att de ska de suga åt sig av såsen medan de ligger där?
Lasagneplattorna ska inte förkokas utan läggas i hårda.
Ett utmärkt sätt att göra lasagne på. Saftig och smakrik. Mina söners spontana kommentar " GÖR-GÖTT". Familjens betyg klar 5:a
Tack det var supergott! Dock lade jag till ett par teskedar oregano + lite socker då jag tyckte tomaterna var lite sura i smaken. Kortade ner den första tiden i ugnen till 40 minuter och sedan tog jag 10 minuter till efter att osten hade lagts på. Lasagneplattorna var helt perfekta i konsistensen.
Skönt att slippa göra ostsås!
Oh va enkelt att laga o gott blev det. Hela familjen gillade den här saftiga lasagnen. Tack för receptet - ska användas många gånger.
Så underbart god, jag har lagat denna rätt många gånger.