Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne i lergryta

(11 kommentarer)  
Lasagne i lergryta Lasagne i lergryta Lasagne i lergryta
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sonens favoriträtt!

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i vatten ca 15 minuter (3-litersgryta). Skala och finhacka löken. Fräs löken i stekpanna några minuter. Tillsätt färsen och låt den fräsa med tills den blivit smulig och börjar få färg. Skala och riv morötterna. Blanda ner morötterna i pannan och tillsätt tomatkross, vatten, chilisås, salt och peppar. Låt puttra under lock ca 10 minuter. Tillsätt creme fraichen och basilika efter smak. Varva den tunna såsen med lasagneplattorna i lergrytan. Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Låt grytan stå ca 45 minuter. Ta grytan ur ugnen och strö på den rivna osten. Tillaga ytterligare 10-15 minuter utan lock så att lasagnen får fin färg. Strö över lite basilika vid servering. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • evaldo 26 augusti 2008

    Hej Ullis2. jag har lagat din lergrytelasagne, och den var supergod. Sen har jag lagt in bilder, hoppas du inte misstycker.

  • marva258 23 oktober 2009

    Tänker prova ditt recept men använda quornfärs istället./Britt-Marie

  • marcus2 8 maj 2010

    Vi tyckte att det här blev fantastiskt gott. Godaste lasagnen vi någonsin har smakat.

  • substitutet 11 augusti 2010

    Så underbart god! Kommer aldrig att laga någon annan lasange i hela mitt liv! Tack för ett superrecept :D

  • Ragamuffin 14 januari 2011

    Ska lasagneplattorna vara färdiglagade innan man lägger ner dem i grytan?? Eller är det meningen att de ska de suga åt sig av såsen medan de ligger där?

  • Ullis2 15 januari 2011

    Lasagneplattorna ska inte förkokas utan läggas i hårda.

  • supersvea 14 mars 2011

    Ett utmärkt sätt att göra lasagne på. Saftig och smakrik. Mina söners spontana kommentar " GÖR-GÖTT". Familjens betyg klar 5:a

  • swenstrom 12 april 2011

    Tack det var supergott! Dock lade jag till ett par teskedar oregano + lite socker då jag tyckte tomaterna var lite sura i smaken. Kortade ner den första tiden i ugnen till 40 minuter och sedan tog jag 10 minuter till efter att osten hade lagts på. Lasagneplattorna var helt perfekta i konsistensen.

  • kronan67 3 maj 2011

    Skönt att slippa göra ostsås!

  • signezeider 12 april 2012

    Oh va enkelt att laga o gott blev det. Hela familjen gillade den här saftiga lasagnen. Tack för receptet - ska användas många gånger.

  • maggan123 14 mars 2016

    Så underbart god, jag har lagat denna rätt många gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.