Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med gorgonzola och valnötter

 
Skriv ut

Lasange är gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Koka ärtorna i saltat vatten. Tvätta broccolin, skär skaftet i skivor och dela toppen i små bitar. Stek schalottenlöken i stekpannan med lite smör. När den har fått färg tillsätt broccolin och lite salt. Fräs i några minuter på hög värme. Tillsätt ärtorna och tag bort pannan från plattan.
  2. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet lite åt gången under omrörning för att undvika att det bildas klumpar. Häll i mjölken lite åt gången och koka upp under omrörning. Tillsätt en nypa muskotnöt och salta.
  3. Lasagne: Smörj en ungsfast form och täck botten med béchamelsås och lite av grönsakerna. Lägg på ett lager okokta Lasagneplattor och täck med grönsaker och några bitar gorgonzola, béchamelsås och lite hackade nötter. Gör 4 lager växlande fyllning och plattor. Täck det översta lagret med grönsaker och béchamelsås och strö över parmesanost. Gratinera i 20 minuter på 220ºc. Låt vila i 10 minuter, servera med en krispig grönsallad.
  4. Barillakockens tips: Tycker du mycket om gorgonzola kan du öka mängden i Lasagnen eller varför inte prova en extra lagrad gorgonzola.
  5. För att variera kan du byta ut broccolin mot vitkål
  6. Du kan även använda mandlar istället för valnötter, det ger en mildare smak
  7. För en färggrannare rätt, tillsätt tomater skurna i skivor till grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.