- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
det borde alla lasagne älskare prova!super god..
Instruktioner
- Köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med matfett. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt tomater, tomatpuré, basilika och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt.
- När köttfärssåsen och ostsåsen är klar ta fram en ugnsfast form som har ett sådant mått så att lasagneplattorna passar.
- Häll hälften av ostsåsen på botten av formen. Lägg på 3 av plattorna. Bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg på tre plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på de sista tre plattorna. Häll på resten av ostsåsen och strö över riven ost.
- Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
- Servera med morötter eller en sallad.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanon!!!!
Väligt gott! gjort detta recept många gånger och det har uppskattats väldigt mycke! muuuums :=)
Super god och enkel att göra. Har gjort den MÅNGA gånger nu.
Ska prova detta receptet i dag det verka enkelt och gott:)
Jättegott! Jag använde dock en del extra krydda, tex chilipulver och färsk finhackad spansk peppar.
Kanongod och lätt att göra. Kommer göra denna många gånger igen. En solklar 5:a
Det här var supergott!! Yummiyummi!! Dock kändes det som det skulle varit någon mer smakrik krydda, kan inte komma på vad bara!?
Supergott!! Barnen älskade denna lasagne och den kommer absolut att göras fler gånger.
God och enkel,ungarna gillade den. Tack för receptet kommer att göra den flera gånger
Den här varianten ska jag testa, jag brukar göra liknande men för att få lite sting i brukar jag ha i knappt en halv tesked röd curry paste. Men basilika det vet jag att det är kanon i så detta kan ju inte bli fel!
Har gjort denna lasagne två gånger. Blir jätte-god. Andra gången hade jag i lite chilipulver för att få mer sting. Och så gjorde jag en bechamelsås istället på smör, mjöl och mjölk, som jag kryddade med salt, peppar och lite muskot, Samt 2 dl riven ost. Blev super!
Kan varmt rekommendera denna lasagne, har faktiskt en i ugnen nu. Ska bli mumma.
Kan man använda sig utav gul mjölk, 0,1% fett??
Det som förvånade mig var att lasagne var så enkelt att göra. Den var supergod! Det viktigaste är bara att man passar ostsåsen noga så att den inte bränner fast. http://theasspace.blogg.se/2013/may/frajday.html#comment
Jättegott och uppskattades av hela familjen. Tack för receptet!
Gjort denna lasagne flera gånger nu. Och den är outstanding.