Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

det borde alla lasagne älskare prova!super god..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med matfett. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt tomater, tomatpuré, basilika och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt.
  3. När köttfärssåsen och ostsåsen är klar ta fram en ugnsfast form som har ett sådant mått så att lasagneplattorna passar.
  4. Häll hälften av ostsåsen på botten av formen. Lägg på 3 av plattorna. Bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg på tre plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på de sista tre plattorna. Häll på resten av ostsåsen och strö över riven ost.
  5. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.
  6. Servera med morötter eller en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • labanclara12 9 maj 2009

    Kanon!!!!

  • Soft_Beauty 4 september 2009

    Väligt gott! gjort detta recept många gånger och det har uppskattats väldigt mycke! muuuums :=)

  • marie79 30 mars 2010

    Super god och enkel att göra. Har gjort den MÅNGA gånger nu.

  • herosmatte 11 september 2010

    Ska prova detta receptet i dag det verka enkelt och gott:)

  • Heisjo 5 oktober 2010

    Jättegott! Jag använde dock en del extra krydda, tex chilipulver och färsk finhackad spansk peppar.

  • Lilloo 11 november 2010

    Kanongod och lätt att göra. Kommer göra denna många gånger igen. En solklar 5:a

  • jacquelinehansson 9 december 2010

    Det här var supergott!! Yummiyummi!! Dock kändes det som det skulle varit någon mer smakrik krydda, kan inte komma på vad bara!?

  • Malle07 2 augusti 2011

    Supergott!! Barnen älskade denna lasagne och den kommer absolut att göras fler gånger.

  • sturlasson 21 oktober 2011

    God och enkel,ungarna gillade den. Tack för receptet kommer att göra den flera gånger

  • Kakan1986 5 december 2011

    Den här varianten ska jag testa, jag brukar göra liknande men för att få lite sting i brukar jag ha i knappt en halv tesked röd curry paste. Men basilika det vet jag att det är kanon i så detta kan ju inte bli fel!

  • Gunsan6 5 februari 2012

    Har gjort denna lasagne två gånger. Blir jätte-god. Andra gången hade jag i lite chilipulver för att få mer sting. Och så gjorde jag en bechamelsås istället på smör, mjöl och mjölk, som jag kryddade med salt, peppar och lite muskot, Samt 2 dl riven ost. Blev super!

  • tallgatanb 17 mars 2012

    Kan varmt rekommendera denna lasagne, har faktiskt en i ugnen nu. Ska bli mumma.

  • Bnar 22 september 2012

    Kan man använda sig utav gul mjölk, 0,1% fett??

  • Theaisaksson 13 juni 2013

    Det som förvånade mig var att lasagne var så enkelt att göra. Den var supergod! Det viktigaste är bara att man passar ostsåsen noga så att den inte bränner fast. http://theasspace.blogg.se/2013/may/frajday.html#comment

  • sjuttiotalist 21 juli 2013

    Jättegott och uppskattades av hela familjen. Tack för receptet!

  • cayman 16 februari 2016

    Gjort denna lasagne flera gånger nu. Och den är outstanding.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.