Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne Bolognese

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Per Morbergs recept från tv-programmet "Vad blir det för mat?".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär sidfläsket och champinjonerna fint. Finhacka vitlöken.
  2. Fräs färsen i en panna med smör tills det blir brynt. Fräs sedan sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrynt. Avsluta med att ha i tomatpurén.
  3. Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta (gärna en järngryta) och häll i de passerade tomaterna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt alltsammans puttra i grytan 30-40 minuter.
  4. Ta en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Varva med ett lager sås och riven ost och ett lager med köttfärs.
  5. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta med ett sista lager av köttfärsås, bechamelsås samt ost.
  6. Sätt in i ugnen och grädda i 20-30 minuter i 200 grader.
  7. Bechamelsås: Värm upp gräddmjölken vid sidan. Smält smöret och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt. Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint. Slå i resten och vispa om. Låt sjuda sakta i 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och några drag på muskotnöten.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kastrullemma 17 oktober 2008

    det var ingen jättestor skillnad i smak mot "vanlig" lasagne, men kommentarerna jag fick var "godare än vanlig". Så i fortsättingen blir det det här receptet!

  • JennyV 22 oktober 2009

    Denna lasagne är en favorit!! Blir såååå god!!!!

  • ms_nina 1 mars 2010

    Godaste lasagnen någonsin!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.