- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Per Morbergs recept från tv-programmet "Vad blir det för mat?".
Instruktioner
- Skär sidfläsket och champinjonerna fint. Finhacka vitlöken.
- Fräs färsen i en panna med smör tills det blir brynt. Fräs sedan sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrynt.
Avsluta med att ha i tomatpurén.
- Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta (gärna en järngryta) och häll i de passerade tomaterna.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Låt alltsammans puttra i grytan 30-40 minuter.
- Ta en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Varva med ett lager sås och riven ost och ett lager med köttfärs.
- Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta med ett sista lager av köttfärsås, bechamelsås samt ost.
- Sätt in i ugnen och grädda i 20-30 minuter i 200 grader.
- Bechamelsås:
Värm upp gräddmjölken vid sidan. Smält smöret och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt. Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint. Slå i resten och vispa om. Låt sjuda sakta i 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och några drag på muskotnöten.
Publicerat den
7 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
det var ingen jättestor skillnad i smak mot "vanlig" lasagne, men kommentarerna jag fick var "godare än vanlig". Så i fortsättingen blir det det här receptet!
Denna lasagne är en favorit!! Blir såååå god!!!!
Godaste lasagnen någonsin!