Perfekt laga-mycket-mat att frysa in i portioner.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.
- Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärningar. Låt såsen koka ca 5 min.
- Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 5 dl av osten och smaksätt med salt.
- Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord långpanna med raka kanter ca 30x40 cm. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Servera med en sallad.
- Låt lasagnen kallna, skär i portionsbitar, slå in i folie och frys in.
Publicerat den
9 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums,va gott.Fick flera matlådor att frysa in också.
Det blev gott :)
Jättegod variant! Barnen åt med god aptit och många matlådor i frysen. Härligt.
Den godaste lasagnen min familj har smakat .Tillsatte dock 2tsk sambal olek i köttfässåsen och lite vitpeppar i ostsåsen. Mycket mumsigt
God variant men jag kommer att "hotta upp" köttfärsen mer. Vidare kommer jag att ta några lasagneplattor till. Känns mer matig då. Inte så rinnig. Kommer att göra den i morgon igen för det blev inget över!Tanken var att det skulle bli över så att jag kunde frysa in. Tack för ett bra recept!
Gjorde den här lasagnen till middag idag.Jösses vad mat.Det blir att äta imorgon också. Gör inte ett dugg.Den var kanongod. Av mig får du 5 poäng för receptet. Tack,tack.
Använder du torra eller färska lasagneplattor? Får aldrig lasagnen så bra med torra?!
Recept stulet rakt av från Arla, vilket visar sig väldigt tydligt i "smör-&rapsolja" och "7 dl riven ost , gratäng".
Recept stulet rakt av från Arla, vilket visar sig väldigt tydligt i "smör-&rapsolja" och "7 dl riven ost , gratäng".