Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med bacon och svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hittade detta recept i en veckotidning, men som vanligt måste jag ju ändra en del för att det ska passa min smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp baconet i mindre bitar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva och hacka svampen, löken och vitlöken. Stek mjuka i olja. Tillsätt tomaterna (med spadet) och tomatpurén. Låt småkoka tills nästan all vätska är borta. Ca 10 minuter. Häll i baconen, avsmaka med salt och peppar och ställ åt sidan. Gör en bechamelsås: Smält smöret och blanda med mjölet. Tillsätt 5-6 dl av gräddmjölken under vispning och småkoka ca 3 minuter. Häll i mer gräddmjölk om såsen blir för tjock.
  2. Smula fetaosten med en gaffel på ett fat.
  3. Varva bechamelsås, lasagneplattor, baconsås och smulad fetaost i en ugnsfast form. Börja och sluta med bechamelsåsen.
  4. Grädda ca 40 minuter i 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.