- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Hittade detta recept i en veckotidning, men som vanligt måste jag ju ändra en del för att det ska passa min smak.
Instruktioner
- Klipp baconet i mindre bitar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
Skiva och hacka svampen, löken och vitlöken. Stek mjuka i olja. Tillsätt tomaterna (med spadet) och tomatpurén. Låt småkoka tills nästan all vätska är borta. Ca 10 minuter.
Häll i baconen, avsmaka med salt och peppar och ställ åt sidan.
Gör en bechamelsås: Smält smöret och blanda med mjölet. Tillsätt 5-6 dl av gräddmjölken under vispning och småkoka ca 3 minuter.
Häll i mer gräddmjölk om såsen blir för tjock.
- Smula fetaosten med en gaffel på ett fat.
- Varva bechamelsås, lasagneplattor, baconsås och smulad fetaost i en ugnsfast form. Börja och sluta med bechamelsåsen.
- Grädda ca 40 minuter i 175 grader.
Publicerat den
26 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar