Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med bönor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Försöker tänka genom viktväktarna och tittar på vanliga recept men ändrar dem. Denna rätt uppskattas av både stora och små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader Låt margarinet bli lite brunt i stekpannan med högre kanter. Skala och hacka löken och parikan. (För att göra det hela snabbare kör jag löken och paprikan i mixern) Fräs lök, paprika med köttfars i stekpannan. Tillsätt örterna, tomatpuré och bönorna med tomatsås. Låt koka i några minuter.
  2. Medans det kokar blanda cremè fraiche, majonnäs, hälften av osten, salt, peppar och vitlök i en bunke.
  3. Ta en ugnssäker form och lägg hälften av ostsåsen i botten. Lägg ett lager med tre lasagne plattor. Täck över plattorna med tomatssås, fortsätt sedan med tomatsåsen och plattor. När du är färdig lägger du resten av tomatsåsen överst, sedan strimlar du över osten.
  4. Sätt in i ugnen ca mitten eller lägre i 20 - 30 minuter. Efter 20 minuter är det enkelt att den bränner sig men är inte lasagneplattorna klara lägg aliminiumfolie över. När den är klar låt den stå i ca 15 minuter så den kallnar.
  5. Jag gillar att servera den med kalla grönsaker eftersom rätten i sig är väldigt varm. Det är också gott att ha fetaost till med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.