Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med halloumi och paprika

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En god vegetarisk lasagne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikorna. Bryn lök, vitlök, paprika och oregano i olivolja i en stor stekpanna eller gryta, ca 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka i 10 minuter.
  2. Smält smöret till vitsåsen i en kastrull, dra ner värmen och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt koka upp under omrörning och tillsätt den rivna osten. Blanda såserna men spara ca 2 dl av den vita såsen till lasagnens översta lager.
  3. Varva de blandade såserna med pastaplattorna i 3 lager, i en ugnsfast form, 20-30 cm. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och persiljan.
  4. Grädda i ugnen 15-20 minuter till lasagnen har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.