En god vegetarisk lasagne.
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikorna.
Bryn lök, vitlök, paprika och oregano i olivolja i en stor stekpanna eller gryta, ca 3 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka i 10 minuter.
- Smält smöret till vitsåsen i en kastrull, dra ner värmen och vispa i mjölet.
Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt koka upp under omrörning och tillsätt den rivna osten.
Blanda såserna men spara ca 2 dl av den vita såsen till lasagnens översta lager.
- Varva de blandade såserna med pastaplattorna i 3 lager, i en ugnsfast form, 20-30 cm. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och persiljan.
- Grädda i ugnen 15-20 minuter till lasagnen har fått fin färg.
Publicerat den
13 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar