Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med mango chutney, öl, kanel och bacon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Lasagne i nytappning med smak av mango chutney, öl, kanel och bacon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla/hacka bacon och stek i en stor gryta med olivolja och lägg i den hackade löken på slutet. Tillsätt färs och stek. Pressa ner vitlöksklyftor och häll över öl/vin. Ner med krossade tomater och buljongtärningar. Krydda med tomatpuré, pizzakrydda, kanel, salt, peppar och mango chutney. Ska du låta den koka länge kan du tillsätta lite vatten.
  2. Béchamelsås: Smält margarinet i en annan kastrull, och pudra över mjöl, vispa ihop och slå över mjölk. Riv ner 100 g parmesan och låt det koka upp och krydda. Rör om så att de inte bränns. Dra av från plattan.
  3. Varva lasagneplattor, köttfärssås, riven ost och béchamelsås i en inoljad djup form. När du kommer till det översta lagret, lägg bara på béchamelsås. Tillaga på 225 grader i 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.