- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Lasagne i nytappning med smak av mango chutney, öl, kanel och bacon.
Instruktioner
- Strimla/hacka bacon och stek i en stor gryta med olivolja och lägg i den hackade löken på slutet. Tillsätt färs och stek. Pressa ner vitlöksklyftor och häll över öl/vin. Ner med krossade tomater och buljongtärningar. Krydda med tomatpuré, pizzakrydda, kanel, salt, peppar och mango chutney. Ska du låta den koka länge kan du tillsätta lite vatten.
- Béchamelsås:
Smält margarinet i en annan kastrull, och pudra över mjöl, vispa ihop och slå över mjölk. Riv ner 100 g parmesan och låt det koka upp och krydda. Rör om så att de inte bränns. Dra av från plattan.
- Varva lasagneplattor, köttfärssås, riven ost och béchamelsås i en inoljad djup form. När du kommer till det översta lagret, lägg bara på béchamelsås. Tillaga på 225 grader i 15-20 minuter.
Publicerat den
25 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar