En supergod lasagne för de "lata". Läcker ostsås som bara vispas ihop och en supergod mozzarellaostsallad på toppen blir pricken över i.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala gul lök och vitlök och hacka dem. Fräs det mjukt i olja i en gryta. Stek färsen i en stekpanna och häll över den i grytan. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och basilika och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Vispa ihop kesella och ägg. Rör i riven ost och salta.
- Varva ostsås, lasagneplattor och färssås i en ugnsform, 20x30 cm. Börja och avsluta med ostsås och strö riven ost överst. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills den fått fin färg och plattorna är mjuka.
- Skär mozzarella, tomater och rödlök i småbitar. Strö mozzarellasalladen över den färdiga gratängen, klicka över pesto och garnera med färska basilikablad.
- Servera genast, eventuellt med lite extra grönsallad vid sidan om.
Publicerat den
7 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar