Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med mozzarellasallad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En supergod lasagne för de "lata". Läcker ostsås som bara vispas ihop och en supergod mozzarellaostsallad på toppen blir pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala gul lök och vitlök och hacka dem. Fräs det mjukt i olja i en gryta. Stek färsen i en stekpanna och häll över den i grytan. Tillsätt tomatkross, tomatpuré och basilika och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa ihop kesella och ägg. Rör i riven ost och salta.
  4. Varva ostsås, lasagneplattor och färssås i en ugnsform, 20x30 cm. Börja och avsluta med ostsås och strö riven ost överst. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills den fått fin färg och plattorna är mjuka.
  5. Skär mozzarella, tomater och rödlök i småbitar. Strö mozzarellasalladen över den färdiga gratängen, klicka över pesto och garnera med färska basilikablad.
  6. Servera genast, eventuellt med lite extra grönsallad vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.