En mycket god lasagne, gott blir det också att blanda i dill istället för rucolan och spenaten.
Instruktioner
- Tillred såsen först. Skala och finhacka löken. Fräs löken i fett. Strö vetemjöl ovanpå. Tillsätt hälften av mjölken och rör om omsorgsfullt. Koka upp och tillsätt spenaten och resten av mjölken. Låt koka ca 2 minuter hela tiden under omrörning, tills såsen tjocknar. Lyft kastrullen från plattan. Smaksätt med riven ost.
- Tina upp räkorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Skär laxskivorna i 2-3 delar. Riv rucolabladen mindre och spara några blad för dekorering.
- Bred ut hälften av räkorna, fisken och rucolan på botten av en smord ugnssäker form. Häll ca 1/3 av såsen ovanpå. Bred ut lasagneplattor ovanpå. Tillsätt igen 1/3 av såsen de resterande fiskskivorna och räkorna och rucolan. Bred ut lasagneplattor ovanpå och den resterande såsen. Strö riven ost ovanpå.
- Tillred i 200 grader i ca 25 minuter. Låt dra under aluminiumfolie ca 10 minuter före servering.
- Servera en god sallad till.
Publicerat den
25 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar