Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med rökt lax och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket god lasagne, gott blir det också att blanda i dill istället för rucolan och spenaten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillred såsen först. Skala och finhacka löken. Fräs löken i fett. Strö vetemjöl ovanpå. Tillsätt hälften av mjölken och rör om omsorgsfullt. Koka upp och tillsätt spenaten och resten av mjölken. Låt koka ca 2 minuter hela tiden under omrörning, tills såsen tjocknar. Lyft kastrullen från plattan. Smaksätt med riven ost.
  2. Tina upp räkorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Skär laxskivorna i 2-3 delar. Riv rucolabladen mindre och spara några blad för dekorering.
  3. Bred ut hälften av räkorna, fisken och rucolan på botten av en smord ugnssäker form. Häll ca 1/3 av såsen ovanpå. Bred ut lasagneplattor ovanpå. Tillsätt igen 1/3 av såsen de resterande fiskskivorna och räkorna och rucolan. Bred ut lasagneplattor ovanpå och den resterande såsen. Strö riven ost ovanpå.
  4. Tillred i 200 grader i ca 25 minuter. Låt dra under aluminiumfolie ca 10 minuter före servering.
  5. Servera en god sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.