Instruktioner
Ugnstemperatur 175 grader
Skär alla grönsakerna i tärningar, ca 1*1 cm. Skala, hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull.Låt lök och vitlök fräsa några minuter utan att ta färg.Tillsätt grönsaker och vin, smaka av med salt och peppar.Låt puttra under lock 30 minuter.
Sås: Finhacka löken. Koka upp mjölk och lök. Dra från värmen. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjöl och vispa slätt. Vispa ner den varma mjölken, lite i taget, och låt koka 5 minuter under omrörning.Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar.
Riv herrgårdsosten. Olja en ugnsäker form. Bred ut lite sås i botten och täck med lasagneplattor. Fortsätt med ett lager ratatouille, strö över ost och sedan basilika.Fortsätt varva ingredienserna, avsluta med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.
Toppengod vardagsmat, jag använde krossade tomater och hade i ett pkt bacon