Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne på nytt sätt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Italiensk favorit på franska.

Ingredienser

Instruktioner

Ugnstemperatur 175 grader Skär alla grönsakerna i tärningar, ca 1*1 cm. Skala, hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull.Låt lök och vitlök fräsa några minuter utan att ta färg.Tillsätt grönsaker och vin, smaka av med salt och peppar.Låt puttra under lock 30 minuter. Sås: Finhacka löken. Koka upp mjölk och lök. Dra från värmen. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjöl och vispa slätt. Vispa ner den varma mjölken, lite i taget, och låt koka 5 minuter under omrörning.Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar. Riv herrgårdsosten. Olja en ugnsäker form. Bred ut lite sås i botten och täck med lasagneplattor. Fortsätt med ett lager ratatouille, strö över ost och sedan basilika.Fortsätt varva ingredienserna, avsluta med riven ost. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tomisi 8 oktober 2009

    Toppengod vardagsmat, jag använde krossade tomater och hade i ett pkt bacon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.