- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Min favorit lasagne. Lätt att göra med gott resultat.
Instruktioner
- Köttfärssås: Hacka löken och fräs den i en stekpanna med margarin ca 4-5 minuter, ha därefter i färsen och bryn den ca 10 minuter. Riv undertiden moroten fint, låt den fräsa med färsen en stund. Därefter har du i övriga ingredienser. Låt puttra ca 15 minuter.
- Vit sås: Smält margarinet i en kastrull, ha i mjölet och rör ut det i smöret. Därefter häller du på mjölken, först litegrand och rör ut mjölblandningen, sen resterande. Ha i salt och peppar. Rör hela t iden så att mjölken inte bränns. Den är klar när du ser första bubblan. Ta kastrullen från spisen och ha i osten så den smälter.
- Smörj en gratängform. Börja med att ha i lite av den vita såsen och köttfärssåsen i botten. Lägg sen på lasagneplattor, köttfärsås och vitsås. Varva så till såsen är slut. Avsluta med den vita såsen, då behövs ingen extra ost. Men det är ju frivilligt.
- In i mitten av ugnen ca 45 minuter i 200 grader
- Låt den gärna stå 1 timme efter du tagit ut den ur ugnen så blir den extra god.
Publicerat den
14 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar