Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne på Lindas vis

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Min favorit lasagne. Lätt att göra med gott resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttfärssås: Hacka löken och fräs den i en stekpanna med margarin ca 4-5 minuter, ha därefter i färsen och bryn den ca 10 minuter. Riv undertiden moroten fint, låt den fräsa med färsen en stund. Därefter har du i övriga ingredienser. Låt puttra ca 15 minuter.
  2. Vit sås: Smält margarinet i en kastrull, ha i mjölet och rör ut det i smöret. Därefter häller du på mjölken, först litegrand och rör ut mjölblandningen, sen resterande. Ha i salt och peppar. Rör hela t iden så att mjölken inte bränns. Den är klar när du ser första bubblan. Ta kastrullen från spisen och ha i osten så den smälter.
  3. Smörj en gratängform. Börja med att ha i lite av den vita såsen och köttfärssåsen i botten. Lägg sen på lasagneplattor, köttfärsås och vitsås. Varva så till såsen är slut. Avsluta med den vita såsen, då behövs ingen extra ost. Men det är ju frivilligt.
  4. In i mitten av ugnen ca 45 minuter i 200 grader
  5. Låt den gärna stå 1 timme efter du tagit ut den ur ugnen så blir den extra god.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.