Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne på rökt lax och bladspenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax och spenat passar väldigt bra ihop. I den här rätten samsas de ihop med bèchamelsås och ost. Färska örter som du kan använda är till exempel dill, persilja, gräslök, timjan eller oregano.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och vispa kraftigt så det blandar sig, det får absolut inte bränna fast. Häll på lite mjölk i taget och låt det koka upp, vispa ur alla klumpar innan du häller på mer mjölk. Vispa noga tills såsen är slät och lagom tjock. Krydda såsen med salt och vitpeppar, rör ner nästan all riven ost och blanda tills det smält. Är såsen för tjock kan den spädas med lite mer mjölk.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Smörj en ugnssäker form. Varva med lite sås och ett lager spenat, därefter ett lager lax och sist ett lager lasagneplattor. Krydda gärna laxen med nymalen svartpeppar och ett lager färska örter. Ovanpå lasagneplattorna kommer så ett lager ostsås. Lägg ännu ett varv av spenat, lax och plattor och toppa med ostsåsen.
  4. Grädda lasagnen i 30 minuter, täckt med aluminiumfolie. Ta bort folien, strö på den sista osten och grädda alltsammans i ytterligare 10 minuter eller tills osten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.