Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne senza carne - lasagne med grönsaksröra

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är en av de godaste gröna middagar man kan bjuda på. Senza carne betyder utan kött, men även köttätare brukar falla för den här lasagnen som dessutom kan förberedas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt lök, morötter, paprika, squash och aubergine fräsa i omgångar och lyft över i gryta. Strö på mjölet och tillsätt sedan vitlök, tomater, tomatpuré, kryddor och persilja. Rör om och låt grönsaksröran koka i 15 minuter. Smaka av.
  2. Laga ostsåsen genom att röra ut mjölet i lite av mjölken och sedan resten av mjölken. Låt koka upp och tillsätt kryddorna samt koka några minuter på svag värme. Såsen skall vara ganska lös tillsätt mer mjölk om såsen verkar vara för tjock. Dra kastrullen från plattan och tillsätt äggulorna och hälften av osten. Varva sedan pastaplattorna med de båda såserna i en smord ugnseldfast form.
  3. Avsluta med ostsås. Strö till sist resten av osten över lasagnen och gratinera i 225 grader i cirka 25-30 minuter. Täck över med folie på slutet om det blir för mörkt på ytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.