Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Latbröd

 
Skriv ut

Enklare kan det knappast bli: Ingen knådning, bara att röra en lös deg och hälla i smorda formar. Man kan också pensla med vatten och strö över blå vallmofrön innan bröden gräddas. Segt, smakrikt, jättegott att rosta. Blir 2 bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 275º samt 100º.
  2. Blanda ingredienserna väl i en bunke och låt jäsa övertäckt i 1 timme. Rör om och låt jäsa ytterligare 1 timme.
  3. Häll i 2 smorda brödformar och låt jäsa 20–30 minuter. Ugnsgrädda i 12 minuter, vrid ner till 100° och låt stå 1 timme och 10 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.