Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Latmans Coq au vin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den franska klassikern "tupp i vin" är en fantastisk god gryta. Men det är inte alltid tiden räcker till att laga originalet, men då kanske den här förenklade varianten kan komma till pass? Bjud potatismos eller pressad potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och dela kycklingfiléerna i 2-3 bitar. Bryn dem i smör och krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Dela större champinjoner. Hacka vitlöken.
  2. Fräs fläsk, svamp och vitlök i smör i en gryta. Rör i mjölet. Tillsätt vin, vatten, fond och timjan. Koka upp och lägg i kycklingen. Koka under lock i ca 15 minuter. Blanda i syltlöken och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
  3. Servera grytan med potatismos eller pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.