Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Latmansgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När man köper köttkonserver på burk är det oftast långkoket man vill spara in. Av samma skäl väljer man ibland att låta ugnen sköta matlagningsarbetet för att få tid över till annat. I det här receptet ingår visserligen också lite kokning ovanpå spisen, men man kan ju välja burkmorötter och någon annan grönsak istället för löken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skrapa moroten, skär den i tunna skivor och koka också dem mjuka i sparsamt med lättsaltat vatten.
  3. Dela upp kalopsköttet i bitar och varva kött, lök, morötter, tomater (spara spadet) och ärter i en ugnssäker gryta. Krydda ev med vitlökspulver eller dragon mellan varven.
  4. Slå på all köttskyn från burken samt tomatspadet. Lägg lock på grytan och låt den stå 20-25 minuter i ugnen, 200 grader, tills lök och morötter är helt färdigkokta.
  5. Strö gärna över klippt persilja till serveringen och runda ev av med lite grädde.
  6. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.