Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavach

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Detta bröd äts till allt i mellanöstern. Påminner om våra norrländska av glödkakor. Man kan krydda brödet med en aning fänkål/koriander för ett mer svenskt recept.

Ingredienser

Instruktioner

Värm vätskan till ca 40 grader Blanda i olja, socker och salt Blanda torrjästen i mjölet. Arbeta ihop degen tills den lossnar från bunken. Slå upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Jäs ca 30 minuter. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut små tunna kakor. Gräddas i stekpannan, svalna på galler.

Kommentarer (1)

  • Tine 20 april 2008

    Jag har gjort ditt recept i dag och blev väldigt nöjd. Det här receptet kommer jag göra många gånger Tack Tine

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.