Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendeldoftande marängtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Frasig chokladmarängtårta med vackra marmorerade marängbottnar och syrlig frosting. Toppad med björnbär, rosmarin och lavendel. Det här är en tårta som både doftar och smakar ljuvligt! Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke. Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till 55-60 grader under vispning. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den kallnat. Smält chokladen på låg effekt i mikron och vänd ner den i marängen så att smeten blir marmorerad.
  3. Rita upp tre cirklar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper till två plåtar. Bred ut marängsmeten i cirklarna och grädda bottnarna samtidigt i ugnen om falsarna räcker. Grädda dem i 45-50 minuter, man kan öppna ugnen en gång och släppa ut lite ånga. Bottnarna är färdiga när undersidan på marängerna känns torra och släpper från papperen. Ta ut bottnarna ur ugnen och flytta över dem med bakplåtspapperen till ett galler, annars blir de fuktiga i botten. Låt marängerna svalna helt på papperen.
  4. Limefrosting: Vispa upp smöret. Sikta i florsockret och vispa ner det i smöret, tillsätt Philadelphiaost och vispa till en slät frosting. Blanda i limeskal och saft. Droppa i saften försiktigt så att det inte blir för mycket, då blir frostingen lös.
  5. Bred frostingen mellan marängbottnarna och lägg ihop dem. Avsluta med frosting överst på den tredje. Garnera med björnbär, rosmarin och lavendel. Riv limeskal över.
  6. Tårtan är godast att servera direkt. Den står sig några timmar men ska ätas samma dag för att marängerna ska vara frasiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.