Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendelglass med kanderad mandel och råsockermaränger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Annorlunda glass med smak av lavendelblommor. Låter inte så gott, men tro mig, det är det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maränger: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret lite i taget under vispning. Blanda ner kardemumma. Klicka ut marängsmeten till ca 30 stycken på ett bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen ca 45 minuter.
  2. Glass: Skilj på äggvitor och äggulor, vispa gulor och socker tills sockret löser sig. Vispa vitorna och grädden var för sig. Mosa blåbären lätt och vänd ner dem och lavendel med övriga ingredienser. Häll det i en form och täck över med plastfolie eller plastlock. Ställ in i frysen och låt stå minst 8 timmar.
  3. Mandel: Hacka mandeln. Smält sockret tillsammans med citronsaften i en stekpanna, låt det bli ljusbrunt. Vänd ner mandeln och rör runt den i pannan.
  4. Servera lavendelglassen med råsockermaränger, kanderad mandel och blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.